Az MGB hadművelet – szobrászat

Ha lassan is, de halad tovább az MG felújítása. A dolog persze nem rajtam múlik, mert én már alig várom, hogy ismét birtokba vehessem.

A műhely azonban, ahol a javítás folyik, nem csak az én autómból él, dacára annak, hogy az általam otthagyott összeg akár alkalmassá is tehetné erre őket. Sietségre persze nincs ok, hiszen az autó amúgy is csak tavasztól-őszig tartó időszakban róná az utakat, most pedig már-már tél van. Plusz így egészen az elkészültéig ringathatom magam abban a hitben, hogy az elvégzett munka biztosan jó lesz, hiszen sokáig tart.

“Cégünk gyorsan, olcsón és jól dolgozik. Ön ezek közül kettőt választhat.”

Nos, a gyorsat és olcsót kilőhetjük, marad tehát a jól. Mert az ugye marad? Könnyű dolga azért nincs például a lakatosnak, mert igaz ugyan, hogy az autó összességében nincs rossz állapotban, pláne a negyvenéves korához képest, de egy-két meglepetés azért így is előjött. Persze erre mindenki számított, így aztán már nem is hívhatjuk annak. Akárhogy is, az ajtókról kiderült, hogy a manapság divatba jött különféle kézműves termékek sorát gyarapítja, ugyanis jó részük gittből állt. Olyannyira, hogy praktikusabb volt beszereznem két bontott darabot, amikkel szintén van/volt munka, de azért ég és föld a különbség. A vas tartalmukat tekintve mindenképpen.

IMAG1137                                            Vasat csak nyomokban tartalmaz

IMAG1273                                             A bontott ajtó azért jobb alap

A legjobban az első sárvédők alatti résztől féltem, mert annak elmállása szinte gyári extra. Ehhez képest a bal első sárvédő alatt egy már-már hibátlannak tekinthető elemet találtunk, míg a jobb első alatt azért akadt némi munka, de az is az elfogadható kategóriába esett. Maguk a sárvédők szintén szolgáltak meglepetéssel, amire azonban tényleg illik a meglepetés szó, mert a lámpák felfogatásának helyéről ugyan tudtuk, hogy szinte semmi nem maradt belőle, de, hogy a festék alatt maga a sárvédő is hiányos, azért nem volt megjósolható. Itt a javítás mellett döntöttünk, mert másikat sajnos csak költségesen lehetne beszerezni.

IMAG1330

Itt elkelt némi foltozásIMAG1276Szinte hibátlan

A költség oldal pedig már így is túl jól áll. Ironikus értelemben persze. Az MGB választása mellett többek közt az szólt, hogy nagyon jó az alkatrész ellátottsága, és még az árak is elfogadhatók. A sok kicsi, sokra megy azonban valahogy elsiklott eddig a fejemben. Eddig. Messze még a felújítás vége, de azért az látszik, hogy nem fenyeget annak a veszélye, hogy a végén lesz egy kész autó, mellette meg egy kupac bankjegy, amivel nem tudok mit kezdeni. Panaszkodni persze egyáltalán nem akarok. Senki sem kényszerített arra, hogy egy ilyen hobbit válasszak, a rákról nyilván más is megpróbálhatná elterelni a figyelmem. De én ezt választottam. A probléma tehát adott, a megoldás meg majd csak meglesz valahogy.

IMAG1331Messze még a vége

Az autó tehát még a lakatosnál, aki talán még Karácsony előtt végez vele, hogy aztán a bejglievés okozta szünet után a fényező vehesse azt kézbe. Az eredeti terv az volt, hogy december elejéig elkészül a fényezés, ez azonban most már szinte biztos, hogy január vége előtt nem lesz meg. Képzeletben persze már vagy tucatszor voltam az autó alatt, felett vagy éppen benne, hogy befejezem az utolsó simításokat, amely azért nem egy-két nap lesz. Még akkor is legalább két-három hétig adna napi 8-10 óra munkát, ha csak ezzel tudnék foglalkozni, de egyrészt ennyi szabadságom nincs erre, másrészt az exnyavalyám miatt szinte csoda kategória lenne, ha ennyit tudnék folyamatosan az autó körül forgolódni.

A munka nem csak a műhelyben folyik, hanem itthon is. Ennek egy része az autó különféle kiszerelt alkatrészeinek kerülgetése, ugyanis azoknak egy jó része itthon landolt. Szélvédők a kanapé mögött, díszlécek a szekrény tetején, frissen rendelet alkatrészek pedig szerteszét. Persze lassan igazi munka is lesz. Felpolírozni a díszléceket, lemosni a kárpitokat és az egyéb kisebb-nagyobb alkatrészeket. A polírozáshoz tegnap rendeltem meg a neten egy kittet, ha minden jól megy, akkor a jövőhét végén már elkezdhetem ezt a szakmát is kitanulni.

Nem szeretem siettetni az idő múlását, de azért most nagyon várom már, hogy legalább február legyen.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.