Mérföldkő

Ez az új táplálékom, ugyanis elkezdtem falni őket. Mármint a mérföldeket. Igazán nem szeretném ezt a naplót kizárólag autós tartalommal megtölteni, de úgy tűnik, most ez a téma köti le legjobban a gondolataimat, ami tulajdonképpen nagyon jó. Nekem biztosan. Ha minden igaz ugyanis, akkor tegnap volt az első nap úgy bő egy év után, amikor nem törtem a fejemet a rákon. Ezt is nevezhetjük mérföldkőnek.

IMAG0354_2
Az ok pedig prózainak látszik: leköti az MG. Ami egyelőre csak így simán MG, esetleg kisautó, ahogy a lányomnak szoktuk emlegetni, neve ugyanis még nincs. Majd megpróbálom felkutatni a korábbi tulajdonosokat Angliában, hátha kiderül, hogy volt-e neve, esetleg nevei. Ne kelljen már szegénynek valami új nevet tanulnia, amelyet esetleg még nem is ért, hiszen Ő angol. Ugye milyen gondoskodó vagyok? Talán már az autó is kezdi érezni ezt, még ha bizonyára voltak is fenntartásai az új otthonával és új gazdájával kapcsolatban. Úgy két hete történt, hogy éppen a szokásos bogarászást végeztem az autóban, amikor arra lettem figyelmes, hogy állandóan beverem valamimet valahova. A sokadik ilyen eset után megálltam és hangosan megkérdeztem az autótól, hogy ezt most miért csinálja? Válasz nem jött persze, hiszen nyilvánvalóan az én koordinációs problémámat akartam rákenni, bár egy kicsit gyanús a dolog, ugyanis azóta már a feleségem és a lányom is kapott az autótól. A lányom például ez után az integetés után verte be a könyökét könnyfakasztó módon, miközben ült vissza az autóba.

IMG_20130414_141046
Mostanra azonban úgy tűnik, hogy kezdi beadni a derekát, azaz értékeli a megannyi törődést. Sőt, azt hiszem, a közös utakat is egyre jobban élvezi, legalábbis eddig zokszó nélkül csatlakozott minden utunkhoz. Az elmúlt két hétben, mióta kiderült, hogy a nap nem csak valami legenda, hanem valóban létező fényt és meleget adó csillag, azóta minden alkalmat megragadok, hogy a kormánya mögé ülhessek. Hobbiautónak vettem, de gyakorlatilag csak a pesti dugók tartanak vissza tőle, hogy mindennapi használatba vegyem ezt a remek kis négykerekűt. Talán nem csak magamnak okoznék vele örömet, legalábbis eddig csupa kedves reakciót váltott ki a megjelenése az utakon.

IMG_20130419_144840
Olyan például talán már történt velem, hogy egy előző autóból kinyúlt egy kéz, de szerintem ilyen esetben ott nem a hüvelyk, hanem a középső ujj próbálta meg szavakba önteni a kéz tulajdonosának pillanatnyi érzelmeit. De integettek már át autókból, dermedt már meg buszmegállók közönsége és benzinkutas is. A lényeg persze nem ez, hanem az, hogy tényleg nagyon közel áll hozzá ez a közel negyvenéves jármű, hogy a legszebb szürkévé változtassa a hétköznapjaimat. Messze van még az autó attól, hogy ne igényeljen egy kis igazítást itt, pár csepp olajat ott, némi festéket amott, azaz még jó sok idő fog eltelni azzal, hogy a különféle alkatrészes oldalakat bújjam valami után kutatva.

IMAG0311
A bevásárlásnak persze nem az online boltok virtuális kosarainak mérete szab határt, mintsem inkább a pénztárcám, illetve manapság az már inkább bankszámla. Ez ugyanis nem ritkán van olyan állapotban, hogy ahhoz is hatszámjegyű összeget kellene befizetnem rá, hogy ne legyen rajta egy fillér sem. Néha már-már azon kapom magam, hogy azt méregetem, mit lehetne pénzzé tenni a régi kacatjaim közül. A kérdést azonban könnyen eldönti az, hogy értékes dolgaim nem igen vannak. De talán nincs is ezzel semmi baj. Segít jövőképet adni, hiszen így mindig van miért várni a következő havi fizetést. Meg az ilyen-olyan ünnepet, ahol kinyújthatom a perselyt. Utóbbival kapcsolatban az a rossz hír, hogy nálam az összes ilyen ünnep szeptember utolsó és január első napjai közé esik, azaz mostanában nem kell ilyenen morfondíroznom.

IMG_20130401_135350
Akárhogy is, igazán jó dolog ez az autó. Sokat vártam tőle, már ami a gondolatelterelést illeti és úgy tűnik, hogy ez meg is valósul. Rövidtávon legalábbis biztosan. Ennél fogva mindenkinek csak javasolni tudom, hogy kerítsen magának valami hobbit, ha szeretné elterelni a figyelmét valami nemkívánatosról. Lehet az bármi, a sportolástól kezdve a falevélgyűjtésig, a lényeg az, hogy vágyjunk rá, nagyon! Az én hobbim megvalósulása nem csak rajtam múlt, kellett hozzá a család türelme és hozzájárulása is, de remek családom biztosan nem csak nekem van, úgyhogy ne csüggedjenek!

5f9bb0c2997811e2a3d822000a1f9be5_7Időnként hosszúnak tűnik az út, de azért, ha jól figyelnek, akkor látni fogják, ahogy újabb és újabb mérföldköveket hagynak el.

IMG_20130419_125104

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

14 hozzászólás a(z) Mérföldkő bejegyzéshez

 1. psvianne szerint:

  “Az elmúlt két hétben, mióta kiderült, hogy a nap nem csak valami legenda, hanem valóban létező fényt és meleget adó csillag…” 😀

  Tipp: indíts névpályázatot és a győztest vidd el egy sétakocsikázásra 😉

  Ez az autó mindenhol jól mutat!

 2. Giuditta szerint:

  Annyira, de annyira örülök, hogy ilyet olvastam Tőled! 🙂
  Légy türelmes vele, hiszen nagyon más környezetbe került! Majd összeszoktok. 🙂

 3. Biztos teljesen laikus a kérdés, de hogyan tudsz angliából kocsit hozatni? Vám, meg adó, meg milyen szállítás?
  És hogyan lehet ezt vezetni Magyarországon? Pláne leregisztrálni?

  Amúgy nagyon “cool” a kocsi, én simán járnék egy ilyennel dolgozni.

  • Altezza szerint:

   VÁM nincs, mert EU-n belüli autó. Regisztrációs adót kell fizetni, ha nem megy OT (Old Timer) minősítésre az autó. Ezen még rágódom.
   A fuvart magam intéztem, azaz neten kerestem fuvarozót. Az, hogy jobb kormányos a kocsi nem gond, nincs ilyen megkötés a forgalomba helyezésnél, vezetni sem őrdöngős dolog. Előzésnél okozhat gondot, de ezzel az autóval nem ez a fő mutatvány. (Plusz az egyéb autós infrastruktúra kialakítása miatt kicsit nagyobbat kell nyújtózni a parkolójegyért, vagy a sült krumpliért a Mekiben.)

   Ha gondolod, szívesen viszlek egy kört, de akár vezethetsz is. 😉

 4. GG szerint:

  Azért az előzésnek is flottul kell mennie! Mégiscsak sportautó vagy mi a szösz. 70-nél odalépsz, még lódulnia kell. Enyém (73-as kék) most van túl egy teljes motorgenerálon. Két kezemmel csináltam mindent, ha van kérdésed, szívesen segítek. Az OT hosszútávon megéri, de sokat szőröznek apróságokon, pl. hűtőrácsod korábbi évjárat.
  Ja, és gratulálok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.